Wilson tennisracket review

Het Amerikaanse Wilson is misschien wel het bekendste tennismerk ter wereld. Het bedrijf begon ooit met het maken van tennisrackets en vioolsnaren, die toen nog van hetzelfde materiaal gemaakt werden. Na de tweede wereldoorlog is Wilson langzaam uitgegroeid tot één van de grootste sportmerken van Amerika met sportartikelen van vrijwel alle sporten. Wilson staat bekend om de vooruitstrevende technologie, die veel invloed heeft gehad op sporten zoals tennis, softbal en golf. In dit artikel geven we informatie over geven we een review van de Wilson tennisrackets.

De Wilson rackets worden aangepast aan de nieuwste technieken om zo optimaal mogelijk te gebruiken. Ook kun je je eigen gripmaat kiezen, waardoor het racket gegarandeerd niet uit je handen glijdt, glipt of valt tijdens het serveren. Het is niet voor niks dat toptennissers als Roger Federer en Serena Williams gebruik maken van een Wilson racket.

Wilson Pro Staff rackets

De Wilson Pro Staff collectie heeft rackets die geroemd worden vanwege het gebruik van “gevlochten” grafiet en Kevlar dat zorgt voor een ongekend balgevoel. Voor ieder niveau is er een specifiek Pro Staff racket.

De Pro Staff RF (Roger Federer) 97 is hét officiële Federer Wilson tennisracket. Dit racket weegt 340 gram en is daarmee iets zwaarder dan vergelijkbare rackets in Pro Staff serie. Het betreft het topmodel van de collectie en om met dit racket te spelen moet je dan ook een ervaren tennisser zijn, want het racket vraag veel techniek van een speler. Door het gewicht krijg je een hoop controle en balsnelheid terug van het racket. Het racketblad is 626 cm² en geeft je naast veel controle een hoge precisie bij het slaan. Het racket is in drie verschillende gripmaten verkrijgbaar.

Uiteraard speelt Roger Federer zelf met een customized racket van Wilson. Je zal dus niet precies hetzelfde racket in je handen hebben, maar met dit racket kom je toch angstvallig dichtbij het Wilson racket van je tennisheld.

Liever een iets lichter racket, dan kan je kiezen voor de Wilson Pro Staff 97. Dit is een iets lichter racket van 315 gram. Het racket is geschikt voor ervaren tennissers die op zoek zijn naar een racket dat een hoop controle biedt, maar tegelijkertijd niet inlevert op de balsnelheid. Het balanspunt van 310 mm. zorgt naast een goede balcontrole ook voor een betere wendbaarheid wat het racket ook ideaal maakt voor ballen aan het net.

De Wilson Pro Staff 97L Countervail is met 290 gram een lichter racket in de Pro Staff serie. Het racket is net wat lichter dan de Wilson Pro Staff RF, maar door het materiaal en de toegepaste technologie heeft het racket een uitstekende balcontrole en zorgt het voor voldoende power. Het blad is met 626 cm² even groot als het RF racket. De Countervail technologie is een extra laagje in het frame dat zorgt voor nog meer schokdemping bij het slaan. Het speelcomfort is bij dit racket dan ook erg groot, zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties.

Wilson tennisracket aanbieding

Beste Wilson Racket

Natuurlijk heeft Wilson ook wat goedkopere rackets. De rackets hierboven kosten allemaal zo’n 200 euro. Het goedkoopste volwassenenracket zit rond de 100 euro.

Het Wilson Pro Open racket is een racket van 100 euro van 299 gram. Een redelijk zwaar racket, wat qua techniek veel vraagt, maar wel veel controle en snelheid teruggeeft. Dit racket maakt gebruik van basaltvezels, een natuurlijke vulkaansteen die ontzettend licht en gebruiksvriendelijk is. Het materiaal is duurzaam , sterk, dempt de trillingen en het is enorm stabiel.

Maar ook de duurdere rackets zijn regelmatig in de aanbieding. Wilson rackets in de sale vind je met name na de zomermaanden en aan het begin van het seizoen als webshops echt van de hun oude collectie af moeten.

De beste Wilson tennisracket aanbiedingen vind je bij de volgende shops:

Kinder Wilson rackets

De kindertennisrackets van Wilson beginnen bij 25 euro en zijn onderverdeeld in leeftijdscategorieën. Een kind van vier jaar kan natuurlijk een minder groot en zwaar racket dragen dan een kind van twaalf jaar, wat al meer naar een seniorenracket kan gaan. Ook zijn de rackets onderverdeeld in soort spel. Het ene racket leent zich namelijk meer voor agressief spel dan dat het andere racket dat doet.

De webshop TennisDirect heeft een grote collectie tennisrackets voor kinderen