Babolat tennisracket

Indien je op zoek bent naar een nieuw tennisracket dan kom je al snel het merk Babolat tegen. Sterren als Rafael Nadal, Caroline Wozniacki, Jo-Wilfried Tsonga en Julien Benneteau spelen met een Babolat tennisracket. Babolat loopt voorop als het gaat om innovatie van tennisrackets. Ze blijven spelers analyseren en hun tennisrackets aanpassen aan de wensen van de toptennissers van dit moment. Met een Babolat tennisracket heb je een optimale balans tussen power en controle. We bespreken enkele van de topmodellen van Babolat en ook de specificaties van een aantal basic tennisrackets. Onder meer de Babolat Pure Aero, Babolat Pure Drive en de Babolat Pure Strike, het favoriete racket van Jo-Wilfried Tsonga komen aan bod.

Welk Babolat tennisracket?

Door de verschillende collecties van Babolat zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Daarom geven we per collectie kort aan voor welk type speler ze geschikt zijn, ook in de collectie zitten verschillen waardoor het ene racket meer geschikt is voor tourspelers en het andere racket prima geschikt is voor de recreatieve speler:

Babolat Pure AeroVoor de dominerende tennisspeler die op zoek is naar een hogere balsnelheid en meer topspin
Babolat Pure Drive – 
Voor wie op zoek is naar meer power
Babolat Pure Strike
Voor de aanvallende tennisser, die op zoek is naar een combi van snelheid en precisie

Babolat Pure Aero

De Babolat Pure Aero collectie is ontworpen om te domineren op de tennisbaan. Met het racket bereik je een erg hoge topsnelheid, dit komt vooral door het Aeromodular 2 frame, wat zorgt voor een hogere balsnelheid zonder verlies van controle over de bal. Ook is in deze lijn de besnaring aangepast en geoptimaliseerd door hernieuwde FSI spin technology. Hiermee bereik je een optimale topspin. Het Babolat Pure Aero tennisracket weegt 300 gram, dit is iets zwaarder dan gemiddeld en vergt dus meer techniek van de tennisser. Je krijgt er echter een veel hogere balsnelheid en meer controle voor terug. Het racketblad is met een grootte van 645 cm2 middelgroot. Met de GT technologie heeft het tennisracket een geweldige stabiliteit en wordt de precisie verhoogt. De trillingen op het racket worden gefilterd door het Cortex Demping System, dat zich net boven de grip bevindt. Door deze demping ligt het racket bij iedere slag erg comfortabel in de hand.

De Babolat Pure Aero collectie is te koop bij Tennisdirect

Babolat Pure Drive

De Babolat Pure Drive collectie zijn ontworpen voor tennissers die power en controle belangrijk vinden. Hiervoor zorgen het ovale racketblad in combinatie met het brede frame wel voor. Het is hierdoor dan ook een prima racket collectie voor verschillende type tennissers. Met het balanspunt op 315 mm. ben je wendbaarder en heb je een erg goede balcontrole, zodat het ook een erg fijn racket is voor aan het net. Het blad is met 645 cm2 middelgroot. Op zoek naar nog meer power en snelheid, dan kan je kiezen voor de iets langere Babolat Pure Drive+. Ook de Babolat Pure Drive collectie is voorzien van de laatste Babolat technologieën, zoals FSI technologie (snarenpatroon), Woofer System (interactie tussen snaren en frame bij balcontact), GT technologie (extra controle en balgevoel) en het bekende Cortex Demping Systeem (filter voor trillingen).

De Babolat Pure Drive collectie is te koop bij Tennisdirect

Babolat Pure Strike

Op zoek naar snelheid en precisie? Dan is een Babolat tennisracket uit de Pure Strike collectie ideaal voor jou. Er zijn voor zowel de recreatieve als competitietennisser rackets uit deze collectie ontworpen. De Pure Strike richt zich met name op de tennisser met een aanvallend spel die op zoek zijn naar extra power en stabiliteit.

De Babolat Pure Strike collectie is te koop bij Tennisdirect

Babolat tennisracket kopen

Wil je online een Babolat tennisracket kopen, de onderstaande webshops hebben de beste aanbiedingen en het grootste aanbod: