Tennisshorts kopen advies

Zowel voor heren als voor dames is een tennisshort een goede keuze om tijdens het tennissen te dragen. Tennisshorts hebben een goede bewegingsvrijheid en zitten erg comfortabel tijdens het tennissen. Zweet wordt goed afgevoerd naar buiten, zodat het lichaam op de juiste temperatuur blijft. We geven je graag een aantal tips voor het kopen van een tennisshort.

Tips bij het kopen van tennisshorts

  • Een model met zakken, zodat je tennisballen er in kwijt kan, is aan te raden
  • Kies een lichtgewicht tennisshort
  • Tennisshorts van stretch materiaal zorgen voor het ultieme comfort
  • Dri-fit of ClimaCool technologie zorgt ervoor dat zweet snel wordt afgevoerd naar buiten

Dri-fit of ClimaCool

Als je een potje gaat tennissen, dan begin je al snel te transpireren. Het is niet prettig als je broek helemaal nat is van het zweet. De meeste merken werken met een speciale technologie, waardoor de stof geen zweet vast blijft houden. Je tennisshort voelt niet zwaar aan na een middag tennissen. Naast het gewicht is het prettig als je niet in een natte tennisshort hoeft te spelen. Nike heeft hiervoor Dri-Fit technologie ontwikkeld in de tennisshorts. Dri-fit stof is voorzien van speciale microvezels en polyester om zweet af te voeren. Zweet wordt automatisch afgevoerd via de buitenkant van de stof. Door de warmte zal het zweet automatisch verdampen, waardoor de stof droog en comfortabel aanvoelt. Dri-fit wordt in verschillende sportproducten verwerkt waaronder tennisshorts. Adidas heeft zijn eigen technologie ontwikkelt met ClimaCool. De technologie is vergelijkbaar met Dri-Fit van Nike.

Ventilatie

Een tennisshort die zweet afvoert is natuurlijk belangrijk, maar ventilatie is ook van belang tijdens het tennissen. Als je kleding aanschaft met weinig ventilatie, dan kan je lichaam oververhit raken. In tennisshorts zie je vaak mesh terug. Dit is een luchtige stof die zorgt voor ventilatie tijdens het tennissen. Vooral bij spelen tijdens warm weer is ventilatie belangrijk.

Zakken

De aanwezigheid van zakken in tennisshorts is van belang om bijvoorbeeld tennisballen in te bewaren. De zakken moeten diep genoeg zijn om één of meerdere ballen in te stoppen. Het is handig om dit altijd even te checken voordat je een tennisshort definitief aanschaft.

Bewegingsvrijheid

Als je gaat tennissen, dan maak je constant unieke bewegingen. Je wil tijdens het tennissen niet belemmerd worden door je kleding. Je kleding moet comfortabel blijven zitten en meebewegen met je lichaam. Stretchstof zorgt ervoor dat het tennisshort optimaal meebeweegt met je bewegingen.

Webshops met een grote collectie tennisshorts