Gravel tennisschoenen

Tennisschoenen voor op een gravelbaan zijn niet hetzelfde als tennisschoenen voor op een (kunst)gras-, hardcourt- en tapijtbaan. Een grote meerderheid van de Nederlandse tennisbanen zijn van gravel, dus de kans is groot dat je met enige regelmaat op een gravel tennisbaan speelt. Gravel kan snel glad worden, daarom is het belangrijk dat je gravel tennisschoenen draagt waarmee je voldoende grip hebt zodat je niet uitglijdt. In dit artikel bespreken we de noodzaak van speciale gravel tennisschoenen en wat de verschillen zijn met tennisschoenen voor andere ondergronden. Daarnaast geven we je tips voor het online kopen van gravel tennisschoenen.

Zool gravel tennisschoenen

De zool van een gravel tennisschoen is meestal gemaakt van rubber. Het profiel van de zool is fijn en heeft vaak een vissengraat motief, dit zorgt voor veel grip op de ondergrond. Ook als het nat wordt hoef je met zo’n schoen niet bang te zijn om uit te glijden, daarnaast plakt er gen gravel aan de zool.

Stabiliteit gravel tennisschoenen

Let bij het kopen van een gravel tennisschoen op de stabiliteit. Hiermee voorkom je dat je voeten naar binnen kantelen, of juist teveel naar buiten. Op den duur kan dit leiden tot blessures, en dat wil je natuurlijk niet. Let er ook op dat de hiel van de tennisschoen stevig is en dat hier een hielkap op zit. Heb je het idee dat je extra stabiliteit nodig hebt? Kies dan voor een hoge schoen.

Flexibiliteit gravel tennisschoenen

Zorg ervoor dat je een flexibele schoen uitzoekt, wanneer je tennisschoen te stug is en niet meegeeft als je beweegt kun je last krijgen van je enkels en je knieën. Te flexibel is echter ook niet aan te raden, dit veroorzaakt pijn aan de bovenkant van de voet.

Schokdemping gravel tennisschoenen

Het belangrijkste wat gravel tennisschoenen doen, is het opvangen van de klap van je lichaam. De schokdemping in de schoen beschermt je gewrichten en zorgt er voor dat je de kans op tennisblessures kleiner wordt. Vooral wanneer je wat zwaarder bent is het belangrijk om voor goede schokdemping te kiezen. Om schokken goed te kunnen dempen heb je een gravel tennisschoen nodig met een tussenzool. Deze extra zool zorgt er voor dat de klap wordt opgevangen, zorg dat deze onder de hele voet doorloopt, met tennis land je immers op je voorvoet, maar kun je ook op je hiel terechtkomen.

Realiseer je dat het belangrijk is om goede gravel tennisschoenen aan te schaffen, het voorkomt blessures en zorgt dat je lang van je sport kunt genieten!

Belangrijke eigenschappen gravel schoenen:

  • Goede grip
  • Stabiliteit en laterale ondersteuning
  • Schokdemping
  • Flexibiliteit
  • Duurzame zijkanten

Gravel tennisschoenen kopen

Het kopen van tennisschoenen kan prima online. Als de maat niet juist is, kun je bij de meeste webshops gratis de schoen ruilen voor de juiste maat. De onderstaande webshops hebben een groot aanbod gravel tennisschoenen: