Beste hardcourt schoenen

In dit blog geven we antwoord op de vraag wat de beste tennisschoenen zijn voor hardcourt. Voor iedere tennisbaan heb je een andere tennisschoen nodig. Pas je tennisschoenen dan ook aan aan de tennisbaan waar je op speelt voor optimale prestaties. Maar wat is er kenmerkend aan een hardcourtbaan en welke tennisschoen is het meest geschikt voor een hardcourt baan?

Hardcourtbaan

Een hardcourtbaan is van beton. Je komt ze vaak tegen op vakantieparken, want hardcourtbanen vergen weinig onderhoud. De professionele hardcourtbanen hebben een rubberen toplaag. Hardcourt wordt over het algemeen beschouwd als een neutrale ondergrond die tussen een grasbaan en gravelbaan in zit qua stuit en snelheid van de bal. Een hardcourtbaan is een geschikte ondergrond voor zowel snelle als krachtige tennissers.

Welke tennisschoenen voor hardcourt?

Ga je een enkele keer op hardcourt tennissen, dan voldoet vrijwel iedere tennisschoen met een goede demping. Een omnicourt tennisschoen is geschikt voor verschillende ondergronden, waaronder hardcourt.

Ga je wedstrijden spelen en regelmatig op hardcourt trainen, dan is een speciale hardcourt tennisschoen aan te raden. Een hardcourt tennisschoen moet aan een aantal eisen voldoen:

  • Stevige buitenzool – Een stevige buitenzool is duurzaam en kan het beste overweg met een hardcourt baan.
  • Profiel – Een combinatie van een noppen- en vigraatprofiel is water absorberend, wat er voor zorgt dat je ook bij een natte baan voldoende grip hebt.
  • Demping – Hardcourt is een harde ondergrond, om de schokken die je benen te verwerken krijgen op te vangen moeten de schoenen voorzien zijn van een goede demping.
  • Stevig bovenwerk – Het stevige bovenwerk zorgt voor extra stabiliteit.

Beste tennisschoenen voor hardcourt

Op dit moment hebben wij een paar favoriete tennisschoenen voor hardcourt van verschillende merken. Deze tennisschoenen worden het beste beoordeeld door tennissers of hebben wij zelf in het verleden aan een test onderworpen. De beste hardcourt tennisschoen per merk: