Beste dames tenniskleding

Ben je net begonnen met tennis? Dan heb je natuurlijk comfortabele en functionele dames tenniskleding nodig. Wij hebben een lijstje gemaakt met handige tips bij het kopen van de beste dames tenniskleding. Naast handige tips over waar je op moet letten bij het kopen van dames tenniskleding weet je precies wat je nodig hebt om jouw tennis outfit helemaal compleet te maken.

Tennisschoenen

We beginnen meteen met één van de belangrijkste onderdelen van je tennisoutfit. Als je met verkeerde dames tennisschoenen gaat tennissen dan krijg je te weinig ondersteuning, waardoor blessures kunnen ontstaan. Gezien de verschillende ondergronden is er per ondergrond een andere tennisschoen geschikt. Tennisschoenen voor gras zijn voorzien van noppen aan de onderzijde. Voor gravel heb je tennisschoenen met een visgraatprofiel nodig. Dankzij dit profiel kan je glijden over de tennisbaan. Op tapijt heb je weer behoefte aan een tennisschoen met een gladde zool. Als je op verschillende ondergronden speelt dan is het aan te raden om een tennisschoen met omni-zool aan te schaffen. Deze zool kan gebruikt worden voor verschillende ondergronden.

Tennisschoenen zijn voordelig aan te schaffen bij Tennisdirect & Bol.com

Ga voor een unieke dames tennis outfit van Umpire Studios

Het Nederlandse merk Umpire Studios staat voor stijlvolle tenniskleding voor dames en heren. Het merk heeft onder meer tennisshirts, shorts, tennisjurkjes, tennissokken en caps te koop. Wil je net even iets anders dan het standaard Nike of adidas tennisshirt? Met tenniskleding van Umpire Studios weet je zeker dat je er stijlvol bijloopt en klaar bent voor het leveren van prestaties op de tennisbaan.

Tennisshirt

Een tennisshirt is speciaal ontworpen om in te bewegen. Het is belangrijk dat er voor een flexibele stof gekozen is. De meeste merken werken met een soort Dri-Fit technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat zweet afgevoerd wordt en het shirt niet nat is van het zweet. Elk merk heeft voor deze technologie een eigen benaming. Bij Nike is dit Dri-Fit en bij Adidas is dit Climacool. Check altijd in de omschrijving of het tennisshirt van een soortgelijke technologie voorzien is. Meestal is een tennisshirt met deze technologie gemaakt van polyester.

Tennisshirts zijn voordelig aan te schaffen bij Tennisdirect, Umpire Studios & Bol.com

Tennisrokje

Een tennisshirt kan gecombineerd worden met een tennisrokje. Het voordeel van een tennisrok is dat het meer bewegingsvrijheid geeft dan een tennisbroek. Als je kiest voor hetzelfde merk dan kan je in dezelfde stijl als je nieuwe shirt een rok aanschaffen. Het is belangrijk dat het tennisrokje voorzien is van een compressieshort zodat alles bedekt blijft tijdens het tennissen. Check ook of het tennisrokje gemaakt is van dri-fit materiaal. Het zweet wordt dan goed afgevoerd naar buiten.

Lees ook: Beste tennisrokjes voor dames

Tennisrokjes zijn te koop bij Tennisdirect

Tennisshorts

Als je liever geen tennis speelt in een tennisrok, dan kan je een tennisshort overwegen. Dit is een korte broek speciaal ontworpen voor tennis. De broek beweegt met je lichaam mee tijdens het tennissen en zorgt ervoor dat je koel blijft. Controleer altijd of de tennisshort gemaakt is van dri-fit of een soortgelijke technologie. Het is handig als de tennisshort voorzien is van vakken waarin je tennisballen kan bewaren. Kijk bij het passen van de tennisshort of het broekje goed aansluit.

Tennisshorts zijn voordelig aan te schaffen bij Tennisdirect 

Tennisbroek

In de wintermaanden is een tennisshort al snel te koud als je buiten tennist. Een tennisbroek is nauw aansluitend en vormt geen belemmering tijdens het spelen. Tijdens de wintermaanden komt je lichaam sneller op temperatuur dankzij de tennisbroek. Dankzij de stretchstof blijft de broek meebewegen tijdens het tennissen. Kies voor een tennisbroek met Dri-Fit of Climacool technologie. Je broek blijft zo droog tijdens het tennissen.

Lange tennisbroeken zijn te koop bij Tennisdirect

Tennisjurk

Je kan eventueel kiezen voor een tennisjurk als outfit op de baan. Volgens de meeste tennissters geeft een tennisjurk de meeste bewegingsvrijheid. Het is vooral prettig dat het jurkje uit één stuk gemaakt is. Dankzij het stretch materiaal wordt je niet belemmerd in je spel. Het is belangrijk dat je tennisjurk kan ademen en droog blijft tijdens het tennissen. Bij een tennisjurk staat aangegeven of er speciale technologie in is aangebracht. Denk aan dri-fit of climacool. Het voordeel van een tennisjurk is dat je niet verschillende kledingstukken met elkaar hoeft te matchen.

Tennisjurkjes zijn voordelig te koop bij Tennisdirect & Umpire Studios

Sport-BH

Voor het spelen van tennis is een sport-bh een must. Een bh met medium ondersteuning wordt minimaal geadviseerd bij tennis. De compressievorm zorgt ervoor dat je lichaam natuurlijk meebeweegt tijdens het tennissen. Tennis heeft een gemiddelde impact op het lichaam. Als je professioneel tennis speelt dan wordt het aangeraden om te kiezen voor complete ondersteuning. Naast ondersteuning is het belangrijk dat de sport-bh nauw aansluit en vocht afvoert. Je tennis BH mag niet drijfnat worden van het zweet. Je sport BH mag zo geen belemmering vormen tijdens het spelen.

Tennis BH’s zijn te koop bij Tennisdirect

Tennissokken

Tennissokken worden speciale compressiesokken genoemd. Ze sluiten nauw aan rondom de voet zodat ze geen wrijving veroorzaken tijdens het tennissen. Daarnaast zorgen ze voor ondersteuning en extra demping tijdens het spelen. Tijdens het spelen beweegt je lichaam anders en slijten bepaalde onderdelen harder. Het is belangrijk dat er extra materiaal is aangebracht bij de zool, tenen en wreef. Sommige sokken zijn voorzien van een soort anti-slip aan de onderzijde. Dankzij dit patroon krijg je meer grip tijdens het spelen. Let op of de sokken voorzien zijn van bijvoorbeeld Dri-Fit technologie. Je voeten blijven zo droog tijdens het spelen. Doordat je voeten droog blijven voorkom je sportblessures en blaren. Het aanschaffen van goede tennissokken wordt meestal onderschat. Dit is onterecht want tennissokken zijn net zo belangrijk als een paar tennisschoenen.

Tennissokken zijn te koop bij Tennisdirect

Tips bij het kopen van dames tenniskleding

  • Comfort is ontzettend belangrijk bij tenniskleding. De kleding moet lekker zitten en met je meebewegen tijdens het tennissen
  • Kies altijd tenniskleding die gewassen kan worden in de wasmachine. Het is verstandig om je kleding direct na een training te wassen
  • Informeer bij je tennisverenging op welke baan je het meeste gaat tennissen. Je weet zo welke zool je tennisschoenen moeten hebben
  • Je tenniskleding moet minimaal voorzien zijn van vocht afdrijvende technologie zodat zweet wordt afgevoerd.
  • Bekende merken zijn verder ontwikkeld dan budget tenniskleding. Gerenommeerde merken in de tenniswereld zijn: Wilson, Nike tenniskleding, Adidas en Björn Borg
  • Kies voor extra comfort met platte naden in je dames tenniskleding

Damestenniskleding is voordelig te koop bij onderstaande webshops: