Beste padel kleding

Op de padelbaan wil je er natuurlijk goed uitzien. Daarbij moet je kleding aan bepaalde eisen voldoen om een potje padel te spelen. Wij hebben een paar tips voor het vinden van de beste padel kleding. Je krijgt hierbij altijd de beste ondersteuning bij het spelen van padel.

Beste padel shirt

Een padel shirt moet je vooral de ruimte geven om te bewegen. Het shirt mag niet te strak zitten. Vrouwen kunnen kiezen uit een t-shirt of een tanktop. Bij de heren zien we meestal een t-shirt. Een padel shirt is gemaakt van dri-fit materiaal. Hierdoor wordt zweet snel afgevoerd en is je shirt niet nat van het zweet na een intensieve middag op de baan. Kies daarnaast ook voor een shirt met voldoende ventilatie. Je raakt zo niet oververhit tijdens het spelen van padel.

Leuke unieke padel shirts van Umpire Studios

Ben je op zoek naar een unieke padel outfit? Neem dan een kijkje in de collectie van Umpire Studios. Dit Nederlandse merk maakt stijlvolle en prestatiegerichte padelkleding voor dames en heren.

Padel shorts

Padel shorts geven je als speler net iets meer bewegingsruimte om te spelen. De meeste shorts zijn voorzien van extra diepe zakken. Je kan hierin twee ballen bewaren voor een potje. Zo blijf je snelheid in het spel houden. Het is naast comfort belangrijk dat het broekje zweet afvoert. Dit kan met speciale dri-fit stof. Zweet wordt hiermee afgevoerd en je broekje wordt niet zwaar van het zweet. Doordat de stof droog blijft voelt het comfortabel aan om hierin te spelen.

Padel rokjes voor vrouwen

Net als op de tennisbaan zijn er voor padel ook rokjes. De speciale tennisrokjes worden regelmatig gekozen voor een potje padel. De meeste hebben een binnen broekje, zodat je veilig een potje tennis kan spelen. De rokjes zijn meestal ook voorzien van een speciale diepe zak voor padel ballen. Het rokje zelf is gemaakt van zweet afvoerend materiaal. Je rokje wordt zo niet nat van het zweet na een intensieve sessie op de padel baan.

Padel broek

In de wintermaanden is het natuurlijk te koud op de padelbaan om in een rokje of korte broek te spelen. Gelukkig is er als alternatief de padel broek. Dit is een lange broek die iets wijder valt, dan een spijkerbroek. Dit is gedaan om je wel de ruimte te geven om comfortabel te bewegen. Padel is een sport waarbij je regelmatig over het veld rent. Het is dan fijn als je voldoende ruimte om te bewegen hebt. Daarnaast is de broek gemaakt van een Dri-fit materiaal. Dankzij dri-fit blijft je broek droog en wordt het zweet snel afgevoerd.

Padel jack

In de wintermaanden koelt het al snel af in de avond. Het is in de winter fijn om met een extra laag te werken met bijvoorbeeld een padeljack. Een padeljack zorgt ervoor dat je lichaam warm blijft tijdens het spelen. Daarbij blijf je ook droog tijdens een flinke regenbui. Dankzij de ventilatie wordt je lichaam tijden het spelen gekoeld. Je raakt zo niet oververhit tijdens het spelen. De meeste padel jacks zijn waterbestendig voor als je gaat spelen in een regenbui. Nog een pluspunt is dat er meestal zakken inzitten om je ballen in te bewaren. Je kan zo de snelheid in het spel houden.

Padel schoenen

Het is belangrijk dat je snel en wendbaar kan bewegen over de baan. Hiervoor is een schoen met extra ondersteuning belangrijk. Padel schoenen zijn speciaal ontworpen om extra grip op de baan te krijgen. Je kan met de schoenen snelle bewegingen maken zonder dat je gewrichten extra belast worden. De schoenen zijn tevens voorzien van extra ventilatie om de warmte sneller kwijt te kunnen. Je voeten blijven zo droog, zelfs na een intensieve training.

Padel sokken

Sokken worden meestal onderschat bij het aanschaffen van een trainingsoutfit. Terwijl goede sokken zelfs blessures kunnen voorkomen. De meeste sokken sluiten nauw aan en zijn gemaakt van een vocht afwerende stof. Bij bepaalde drukpunten zijn de sokken iets dikker. Ze geven zo ondersteuning tijdens het spelen op de padelbaan.

Sport-BH

Voor vrouwen is het belangrijk om een goede sport-bh onder je padel outfit te dragen. Een sport-bh geeft je borsten ondersteuning en verkleint de impact op je lichaam. Bij padel moet je wendbaar zijn en mogen je borsten geen belemmering zijn. Een goede sport bh zorgt voor compressie en verkleint de impact op je lichaam. Daarbij is de BH gemaakt van dri-fit materiaal. Eventueel overtollig zweet wordt hiermee snel afgevoerd.

Een aantal tips bij het kopen van de beste padel kleding

Je weet dankzij onze tips welke kleding je nodig hebt voor een potje padel. Je wilt nu nog weten wat het beste padel shirt of de beste sport-bh is. Wij hebben nog een paar algemene tips waar je op kan letten op een rijtje gezet. Dit is handig als je nog twijfelt bij de aanschaf van een nieuw shirt.

Let op platte naden bij je padel kleding!

Tegenwoordig is de meeste sportkleding wel voorzien van platte naden. Helaas komen we nog wel kleding zonder platte naden tegen. Vooral bij een sport als padel ben je constant in beweging. Dit betekent dat je kleding al snel begint te schuren. Met als gevolg dat je blaren krijgt of zelfs blessures oploopt. Probeer dit te voorkomen door alleen voor kleding met platte naden te kiezen. Dit zorgt voor minder irritatie tijdens het spelen en kan zelfs het verschil maken tijdens een intensief potje padel.

Kies altijd voor comfort

Comfort is eigenlijk het belangrijkste als je padel kleding uitzoekt. Het is een snelle sport en je moet vooral wendbaar zijn. Wendbaar zijn begint bij goede schoenen en comfortabele kleding. Let er dus altijd goed op of de outfit lekker zit. Of er niets knelt en je geen last hebt van schurende naden. Als je outfit gewoon comfortabel zit kan je prima een potje golf spelen.

Extra tips voor de beste padel kleding

  • Let op extra ventilatie in de kleding. Je raakt zo niet oververhit.
  • Check of de kleding gemaakt is uit speciale stof voor het afvoeren van zweet.
  • Kies voor lichtgewicht kleding en voorkom dat je kleding een last vormt tijdens het spelen.
  • Neem een shirt met anti-odor technologie, zodat je ook na een intensief potje padel lekker blijft ruiken.
  • Kies voor één merk voor de broek en het shirt. Dit staat netter op de padel baan.

Padel kleding kopen

Bij de volgende webshops hebben ze de beste padelkleding: