Omnicourt tennisschoenen

Tennissen doe je doorgaans op gravel, smashcourt of kunstgras, maar in de winter vaak indoor op een baan met tapijt ondergrond. Allemaal verschillende soorten ondergronden die ieder weer een ander soort schoen vereisen, omdat iedere baan een ander profiel, grip en flexibiliteit vereist. Omdat je geen zin hebt om als hobby tennisser voor iedere baan een andere tennisschoen aan te schaffen is er de omnicourt tennisschoen. Omnicourt tennisschoenen zijn geschikt voor verschillende tennisbanen.

Omnicourt tennisschoenen voor bescherming en flexibiliteit

Tennis je regelmatig op verschillende tennisbanen, dan kan je het beste kiezen voor een omnicourt tennisschoen. Dit type schoen staat bekend om het hoge comfort en zorgt  voor een goede stabiliteit van de voet. De schoen is met name ontwikkeld voor kunstgras- en indoorbanen, je voet moet namelijk bij het neerkomen vaak snel van richting veranderen en maakt hierdoor abrupte bewegingen. De omnicourt schoen biedt in dit geval bescherming  en geeft daarnaast ook voldoende flexibiliteit. Toch is een omnicourt tennisschoen ook prima te gebruiken op een gravelbaan.

Hiel goed beschermen tegen hard neerkomen

De omnicourt tennisschoen is voorzien van een speciale schok absorberende laag in de hiel. Afhankelijk van het merk schoen dat je koopt kan dit gemaakt zijn van een gel, of van een ander materiaal dat voldoet aan de hoge eisen om de schokken die worden veroorzaakt bij het neerkomen te absorberen. Deze gel is erg belangrijk omdat je tijdens het tennissen bijna voortdurend lijkt te springen. Ongemerkt maak je in korte tijd vaak dezelfde bewegingen die bijna allemaal eindigen in het hard neerkomen van de voet op de vloer. Het is om die reden belangrijk om je hiel goed te beschermen tegen deze schokken. Bij het spelen op binnenbanen is het van groot belang dat je voeten volledig beschermd zijn tegen druk en schokken. De verschillende soorten gel die in omnicourt tennisschoenen worden gebruikt om de schokken te absorberen doen uitstekend hun werk maar verliezen op termijn aan kracht. Alleen door met grote regelmaat de schoenen te gebruiken waarvoor ze zijn bestemd zorg je ervoor dat de gel zijn kracht behoudt. Als je bijvoorbeeld een aantal maanden de (dure) schoenen niet gebruikt dan is de kans zeer aanwezig dat de schok absorberende eigenschap van de gel sterk is afgenomen en je voeten een groter gevaar lopen.

Omnicourt tennisschoenen zijn te koop bij Tennisdirect & Bol.com