Beste tennisracket

Eerder schreven we al blogs over de verschillen tussen tennisrackets en tips voor het kopen van een racket. In deze blog gaan we in op wat nou als het beste tennisracket wordt beschouwd. Over het algemeen kan je ervan uitgaan dat de Federers en Nadals van deze wereld de beschikking hebben over de beste tennisrackets. Maar zijn deze rackets ook te koop voor amateurtennissers? In de meeste gevallen is dit niet het geval en zullen we dus moeten kijken naar een andere manier om te bepalen wat nou het beste tennisracket is.

Met welke rackets spelen de professionals?

De tennisrackets waar tennisprofessionals als Roger Federer, Daniil Medvedev, Novak DjokovicRafael Nadal en hun wedstrijden mee spelen kan je beschouwen als de beste tennisrackets die er op dit moment zijn. Toch is het lastig om zelf deze tennisrackets te kopen. Vaak gaat het niet om de tennisrackets die ze promoten of waar de rackets op de buitenkant op lijken. De tennisrackets van de professionals zijn zogenaamde ‘pro stock’ tennisrackets. Deze rackets zijn volledig aangepast aan de wensen van de tennisser en worden dus niet verkocht in de winkel. Heel soms worden de rackets doorverkocht op tweedehands websites.

De volgende tennisrackets worden aanbevolen door de pro’s:

Heren

Dames

Beste tennisracket merken

De merken Wilson, Babolat, Head, Prince en Dunlop worden door tennissers beoordeeld als de beste tennisracket merken. Wilson, Babolat en Head zijn de merken waar de meeste professionele tennissers ook mee spelen. Het is onmogelijk om uit deze verschillende merken het beste tennisracket te selecteren. Wel heeft ieder merk een topmodel. Het gaat om de volgende tennisrackets per merk:

Tennisracket test

Het uitvoeren van een goede tennisracket test is niet eenvoudig. Voor ons is het onmogelijk om de topmodellen van alle merken bij elkaar te krijgen voor een racket test. Ook is het lastig om tennisrackets in verschillende prijsklassen te vergelijken en uiteraard hangt het ook af van je tennisspel of een racket voor jou ook de beste keus is. We hebben zelf met tientallen tennisrackets van verschillende merken gespeeld en komen tot een top 3 voor dit jaar van rackets in de prijsklasse 150-200 euro.

Dit is onze tennisracket top 3:

  1. Babolat Pure Aero
  2. HEAD Gravity PRO
  3. Wilson Blade 98

Veel gestelde vragen bij het kopen van een tennisracket

Wat voor racket heb ik nodig?

Bij de keuze voor een tennisracket moet je je eerst afvragen wat voor type speler jij bent. Afhankelijk van je speelsterkte en speltype kan je bepalen wat voor gewicht het racket moet hebben, hoe groot het racketblad moet zijn en welk balanspunt je het beste mee kan spelen. Je leest er meer over in het blog met tips voor het kopen van een tennisracket kopen.

Wat is een goed tennisracket voor beginners?

Als beginnende tennisspeler heb je het liefst een racket dat eenvoudig te hanteren is. Een licht en wendbaar racket dus. Een groter blad in combinatie met een licht frame zorgt ervoor dat je de bal meer power kan meegeven. Toch is het in veel gevallen verstandig om je zelf een beetje uit te dagen door voor gemiddeld racket te gaan, zeker als je al ervaring hebt met een balsport en conditie hebt opgebouwd.