Indoor tennisschoenen tapijt

Ben je op zoek naar indoor tennisschoenen, maar weet je niet precies welke tennisschoen je nodig hebt en waar je deze het beste kan kopen? Lees dan verder voor wat handige tips voor het kopen van indoor tennisschoenen. In de winter speel je meestal indoor op een tapijtbaan. Als wedstrijdtennisser kan je het beste kiezen voor speciale indoor tennisschoenen. Ben je een amateur tennisser, dan kan je beter kiezen voor een omnicourt tennisschoen. Dit zijn tennisschoenen waarmee je op verschillende ondergronden kan spelen.

Indoor tennisschoenen

Het aanbod is wat minder groot, maar er zijn wel speciale tapijt tennisschoenen. Zo heeft Nike de Nike Air Zoom Ultra Indoor en Adidas de Adidas Barricade Club Carpet. Deze indoor tennisschoenen zijn extra licht qua gewicht en hebben een responsieve demping voor wendbaar tennisspel. Ze onderscheiden zich van andere tennisschoenen door de gladde buitenzool die speciaal geschikt is voor een tapijtondergrond. De buitenzool van de schoenen is gemaakt van duurzaam rubber. Ga nooit met gravel schoenen een tapijtbaan op, want deze hebben een sterker profiel wat op tapijt eerder leidt tot blessures.

Indoor tennisschoenen zijn te koop bij:

Omicourt tennisschoenen

Speel je maar een paar keer per jaar op tapijt, dan is een omnicourt tennisschoen een goedkopere oplossing. De omnicourt schoen is met name geschikt voor gebruik op kunstgras- en indoorbanen. De schoenen zijn namelijk uitermate geschikt voor abrupte bewegingen. Let er wel op dat de zool niet te grof is, zodat je nog steeds erg wendbaar bent op een tapijtbaan. Ga je regelmatig op een indoorbaan tennissen, dan is een speciale indoor tennisschoen echt aan te raden.

Omnicourt tennisschoenen zijn te koop bij: