Zijn er speciale tennisrackets voor dames?

Er bestaat niet zoiets als een speciaal dames tennisracket. Tennisrackets zijn niet geslachtsgebonden, en zowel mannen als vrouwen kunnen tennissen met elk type racket waar ze hun beste prestaties mee behalen. Er zijn echter enkele verschillen in de manier waarop mannen en vrouwen tennissen, en dit kan wel van invloed zijn op het type racket waar iemand voor kiest om mee te spelen. In dit blog kijken we naar de verschillende soorten tennisrackets en waar je als vrouw extra op zal moeten letten bij het kopen van een nieuw racket.

Welke grip voor vrouwen?

De standaard racketgripmaten variëren van L0 tot L4. De meeste vrouwen spelen hun beste spel met gripmaat L2 of L3, waar mannen vaak de voorkeur geven aan gripmaat L3 of L4. Veel tennissers kiezen er nu echter voor om met een kleinere gripmaat te spelen om de hoeveelheid spin te vergroten. Om de juiste gripmaat te bepalen, kun je het beste met een kleinere grip beginnen en indien nodig een overgrip gebruiken.

Lees ook: Welke gripmaat voor mijn tennisracket?

Gewicht tennisracket voor vrouwen

Je speelsterkte speelt uiteraard ook mee bij het bepalen van het gewicht, maar over het algemeen spelen vrouwen met een lichter racket dan mannen. Voor dames met een speelsterkte van 1,2 of 3 ligt het gemiddelde gewicht van het racket rond de 295 gram of meer. Heb je een lager niveau, dan is een lichter racket aan te raden, omdat deze meer power en comfort geeft dan een zwaarder racket. Een zwaarder racket geeft je vooral veel controle.

Lees ook: Wat is een goed tennisracket?

Één merk met een speciaal tennisracket voor vrouwen: Tecnifibre T-Rebound

Er is één merk dat een tennisracket heeft ontwikkeld speciaal voor vrouwen, Tecnifibre. De Tecnifibre T-Rebound biedt een perfecte mix van gewicht, balans en wendbaarheid op basis van het vrouwelijk lichaam.

Het T-Rebound racket is ontworpen om licht (298 gram) en toch krachtig te zijn. Het heeft een balanspunt dat zorgt voor maximale kracht en controle tijdens elke swing. Met een bladgrootte van 620 cm2 creëer je een grotere sweetspot voor verbeterde nauwkeurigheid en precisie. De combinatie van deze eigenschappen zorgt voor een betere wendbaarheid, zodat dit racket ook erg goed aan het net kan worden gebruikt.