Tennisracket Federer, met welk racket speelt Roger Federer?

Wij krijgen regelmatig de vraag met welk tennisracket Federer speelt. Is dit het racket dat door zijn sponsor Wilson naar Federer vernoemd is? Het Wilson Pro Staff RF97 bevat de initialen van Roger Federer, dus hij zal toch niet voor niks zijn naam aan dit racket verbinden?

De reden dat we zo terughoudend zijn is het feit dat veel professionele tennissers met een customised racket spelen dat wordt overgespoten, zodat het lijkt op het racket dat ze aanprijzen. De vraag is dan ook of het Wilson Racket ook wordt overgespoten voor Federer of dat hij wel degelijk met de Wilson Pro Staff RF97 speelt.

Speelt Federer met de Wilson Pro Staff RF97?

Racket Federer

Het antwoord op deze vraag is Ja. De Wilson Pro Staff RF97 is het tennisracket waarmee Federer tennist tijdens de grote toernooien. Uiteraard zal ook dit racket her en der zijn aangepast aan zijn wensen, maar de basis is het Wilson Pro Staff RF97 Autograph racket dat gewoon in de winkel te koop is. Hij is hierbij echt een uitzondering, want de meeste professionele spelers tennissen vaak met een ander racket dan ze promoten.

Jarenlang speelde Federer met de Wilson Pro Staff 90. Dit is een racket met een kleine, maar zeer efficiënte sweet spot. Maar na mindere resultaten in 2013, besloot Federer om samen met Wilson een nieuw tennisracket te ontwikkelen dat meer power had en een groter racketblad. Het resultaat van deze samenwerking is het Wilson Pro Staff Roger Federer Autograph 97 tennisracket, afgekort Wilson Pro Staff RF97A.

De belangrijkste kenmerken van de Pro Staff RF97A:

  • Ongeëvenaard gevoel.
  • Gemaakt van gevlochten grafiet en kevlar voor het bekende gevoel van de Pro Staff lijn.
  • Met 340 gram relatief zwaar racket dat veel techniek vraagt van de speler, maar waarbij je een hoop controle en balsnelheid ervoor terug krijgt.
  • Balanspunt van 305 mm. zorgt voor meer balcontrole en een hoge wendbaarheid, ideaal voor slagen aan het net.
  • 626 cm cm² racketblad voor veel controle en grote precisie.

Het Wilson Pro Staff RF97A racket is te koop bij Tennisdirect

Met welke tennissnaren tennist Federer?

Bespanning Federer

Federer gebruikt de twee verschillende tennissnaren voor zijn lengtesnaar en breedtesnaar. De lengtesnaren van Federer zijn Wilson Natural Gut snaren. De trekkracht van deze snaren is 27 kilo. De breedtesnaren zijn de Wilson Luxilon Alu Power Rough snaren (Wilson Champion’s choice), de trekkracht van deze snaren is 26 kilo. Per toernooi kan echter de setup van het racket van Federer verschillen om optimaal te presteren.

De tennissnaren van Wilson zijn te koop bij Tennisdirect

Welke tennistas heeft Federer?

Om zijn rackets en andere spullen kwijt te kunnen maakt Federer gebruik van de Wilson Federer DNA 12 Pack tennistas. Deze tas biedt in twee verschillende hoofdcompartimenten plaats aan 12 rackets. Uiteraard kan je ook één van deze vakken gebruiken voor het opbergen van tenniskleding en tennisschoenen. De rackets worden door de Thermoguard 2.0 technologie goed beschermd tegen de hitte. Hierdoor voorkom je dat rackets en snaren oververhit raken en je kan je sportdrank en bidons koel houden in de tas. In de accessoirevakken kan je grips, dempers en andere accessoires en persoonlijke spullen kwijt. De tas is eenvoudig te tillen met het handvat aan de bovenkant of de twee gewatteerde schouderriemen waarmee je de tas comfortabel op de rug kan dragen.

De Wilson Federer DNA 12 Pack is te koop bij Tennisdirect