Racket Van Rijthoven – Met welk racket speelt Tim van Rijthoven?

Tim van Rijthoven maakt zijn belofte steeds meer waar. Met het verslaan van Daniil Medvedev op de Libéma Open won hij zijn eerste ATP toernooi. Middels een Wild Card kon hij vervolgens een poging wagen op het heilige gras van Wimbledon. Hij bereikte daar de vierde ronde, maar moest na een prachtige wedstrijd zijn meerdere erkennen in Novak Djokovic. Maar met welk tennisracket speelt Tim van Rijthoven zijn wedstrijden? In dit blog zoeken we voor je uit met welk merk en type tennisracket Van Rijthoven speelt.

Het tennisracket van Tim van Rijthoven

Met welk tennisracket tennist Tim van Rijthoven?

Op dit moment tennist Tim van Rijthoven met het Yonex Ezone 98 racket. Dit racket dat de focus legt op controle is het perfecte racket voor de Nederlander. De Yonex 98 heeft een snarenpatroon van 16 x 19 en weegt 305 gram. De bladgrootte is 632 cm2 en het belanspunt zit op 315 mm. De Yonex Ezone rackets bieden de speler extra veel power en veerkracht op de baan. Met de grote sweetspot zorgt het racket voor meer dynamisch vermogen en balsnelheid. Het racket wordt onder andere ook door Nick Kyrgios en Naomi Osaka gebruikt.

In het verleden tenniste Van Rijthoven met het Yonex Blade 98 racket, dus ergens heeft de Nederlandse top tennisser een wissel gemaakt van racket.

Het Yonex 98 racket is onder meer te koop bij Tennisdirect & Bol.com

Samenwerking met Yonex?

De samenwerking tussen Yonex en Van Rijthoven is nog erg onduidelijk. Van Rijthoven speelt al enkele jaren met Yonex, maar wordt op de website zelf niet genoemd bij de ambassadeurs van het merk. Wel wordt er in het nieuwsgedeelte melding gemaakt van de prestaties van Van Rijthoven op Wimbledon, maar op de Yonex Instagram pagina gaat de aandacht vooral uit naar Nick Kyrgios. Daar zal na zijn prestaties van de afgelopen tijd snel verandering in gaan komen verwachten wij!

Tenniskleding van Tim van Rijthoven

Tim van Rijthoven heeft The Indian Maharadja als kledingsponsor. Het merk dat met name onder hockeyers al veel populariteit geniet heeft inmiddels ook een grote collectie tenniskleding. Ook Botic van de Zandschulp werkt samen met The Indian Maharadja. De tenniskleding van The Indian Maharadja is te koop bij Bol.com.