Beste tennisrokjes voor dames

Op zoek naar een goed tennisrokje? Zoek niet verder! In dit blog bespreken we de beste tennisrokjes voor vrouwen. We bespreken waar je op moet letten bij het kopen van een tennisrokje, en we bevelen enkele van onze favoriete merken aan. Of je nu net begint met tennis of een doorgewinterde prof bent, er is hier zeker een rokje dat perfect bij je past!

Waar moet je op letten bij het kopen van een tennisrokje?

Bij het kiezen van een tennisrokje moet je letten op de volgende eigenschappen.

  • Het belangrijkste is het materiaal waarvan de tennisrokjes zijn gemaakt. Het beste zijn ademende materialen zoals polyester. Bij het merk Nike herken je ademende tennisrokjes als ze voorzien zijn van Dri-Fit technologie. Ademende materialen zorgen ervoor dat je minder zweet en dat als je zweet het zweet sneller naar buiten wordt afgevoerd.
  • Ook elastaan (spandex) is een materiaal dat je vaak terugziet bij tennisrokjes. Elastaan zorgt voor de elastische tailleband.
  • Een goede tennisrok heeft zakken, zodat je ballen kan opbergen. Je hoeft dan niet geen tennisbalclip te bevestigen aan je rok.
  • Zorg dat je voldoende wendbaar bent als je de tennisrok aan hebt. De tennisrok mag je niet belemmeren in je bewegingsvrijheid.
  • Je hebt de keuze uit tennisrokjes met een ingebouwde leggingshort (binnen broekje) voor extra ondersteuning en draagcomfort.
  • Tennisrokjes kunnen erg verschillen in lengte, kijk dus goed naar een lengte waarbij jij je comfortabel voelt.
  • Uiteraard blijven we ook op de tennisbaan fashionista’s. Zorg dus dat je tennisrok past bij de rest van je tennis outfit. Koop dus hetzelfde merk als je shirt en zorg dat het rokje qua kleuren goed past bij je tennisshirt.

Wat zijn de beste tennisrokjes?

Als we kijken naar de ervaringen met tennisrokjes bij de dames op onze redactie, dan behoren de rokjes van Nike en Adidas unaniem tot de beste tennisrokjes. De rokjes van deze twee merken zijn goed ademend, zitten niet te strak maar blijven wel goed op hun plaats zitten, ze geven voldoende bewegingsvrijheid en je hebt een ruime keuze. Vooral de tennisrokjes met een ingebouwde leggingshort worden goed beoordeeld, omdat je er vrij mee kan bewegen.

Top 3 tennisrokjes

De redactie komt tot de volgende tennisrokjes top 3:

  1. Nike Court Slam Skirt
  2. Adidas Club Skirt
  3. Sjeng Sports Winner Curl

Welk merk heeft de mooiste tennisrokjes?

Koop je een tennisrokje van een bekend sportmerk. Dan mag je eigenlijk wel vanuit gaan dat het goed zit met het leveren van tennisprestaties in deze rokjes. Blijft dus over de keuze voor een mooi tennisrokje. Want ook op de tennisbaan willen we er uiteraard op ons best uitzien. Daarom hebben we deze wat ons betreft mooiste tennisrokjes voor je geselecteerd.

Tennisrokje met broekje

De meeste tennisrokjes hebben een broekje onder het rokje. Dit zorgt ervoor dat je lichaam beter bedekt wordt in verschillende houdingen. Daarnaast zorgt het voor een betere afvoer van zweet, omdat de stof direct op de huid zit. Ook de rokjes waar je de legging onderuit ziet komen worden steeds populairder op de tennisbaan.

Tennisrokje met zakken

Het is niet vanzelfsprekend dat een tennisrokje voorzien is van een zak voor het opbergen van een tennisbal. Bij deze tennisrokjes heb je sowieso minimaal één zak voor het opbergen van ballen:

Heb je geen zak in je tennisrok en wil je toch tennisballen bij je kunnen houden? Met een tennisbalclip kan je eenvoudig ballen klemmen aan je rok.

Langer model tennisrokje

We kunnen ons voorstellen dat je liever niet een te kort rokje draagt. Toch blijft het lastig om in te schatten welke tennisrokjes iets langer zijn. Gelukkig kan je bij sommige webshops filteren op extra lange tennisrokjes, zodat je meteen ziet uit welke langere rokjes je kan kiezen.