Tennisracket Serena Williams

Één van de beste vrouwelijke tennissers is Serena Williams. De Amerikaanse hoort al meer dan twintig jaar tot de mondiale top. Meer dan twintig keer won Serena Williams een Grand Slam. Maar met welk racket won Williams deze Grand Slams? In dit blog geven we antwoord op de vraag met welk tennisracket Serena Williams haar wedstrijden speelt. Williams wordt al jaren gesponsord door het bekende Amerikaanse sportmerk Wilson. Voor dit merk promoot zij ook regelmatig het top racket de Wilson Blade SW104. Dit racket is ook in verschillende webshops te koop. Je moet je altijd wel in het achterhoofd houden dat top tennissers regelmatig spelen met een ander racket dan ze promoten, waarbij het racket waarmee ze spelen hetzelfde design heeft gekregen als het racket dat ze promoten. De belangen voor top tennissers zijn groot, dus in de meeste gevallen spelen ze met volledig gepersonaliseerde rackets die niet verkocht worden. Toch zal het gepromote racket in de meeste gevallen wel het dichtst in de buurt komen qua specificaties.

Wilson Blade SW104

De Blade serie van Wilson is ontworpen voor modern en agressief tennisspel. Het tennisracket biedt veel controle voor tennissers met een aanvallende speelstijl. De Wilson Blade 104 Countervail heeft een grote sweetspot voor extra power en balsnelheid. Met een gewicht van 306 gram, behoort het racket tot de zwaargewicht categorie (296 – 340 gram). Dit gewicht zorgt dan ook voor meer controle en power tegelijk. Ook het balanspunt in het midden op 330 mm. en het middelgrote racketblad van 671 cm² dragen hier aan bij. Met de speciale countervail technologie, een extra laagje in het frame van het racket, heb je de beschikking over een betere schokdemping, waardoor het speelcomfort van de Wilson Blade SW104 erg hoog is. Dit racket biedt dan ook de ideale combinatie van hoog speelcomfort en controle, stabiliteit en power.Racket Serena Williams

Racket specificaties Serena Williams

Op de website van Wilson worden een aantal extra details gegeven over het tennisracket waar Serena Williams haar wedstrijden mee speelt.

Tennisracket: Wilson Blade SW104
Tennissnaren (main): Wilson Natural Gut 15
Tennissnaren (cross): Luxilon 4G 125
Grip: Pro Overgrip