Sport BH tennis

Tennis behoort tot de snelle sporten. Kenmerkend is natuurlijk het voetenwerk, maar ook de rotatie van de romp. Doordat de tegenspeler ballen slaat in de verkeerde richting trek je regelmatig sprintjes. Door zo krachtig mogelijk de bal te slaan is het belangrijk om de romp mee te laten draaien. Deze beweging zorgt ervoor dat je borsten flink in beweging komen. Een tennis BH voorkomt dit en leidt tot betere prestaties op de tennisbaan.

Waarom is een sport BH noodzakelijk bij tennis?

De massa van je borsten zijn trager, dan de rest van je lichaam. Als je geen sport BH tijdens het tennissen draagt, dan bewegen ze later dan de rest van je lichaam. Als je links op het veld een backhand slaat en je rent terug naar het midden, dan zijn je borsten nog bezig met de backhand links. Als je grote borsten hebt dan is dit effect nog groter tijdens het sporten. Als je tegenstander een sport BH draagt en grote borsten heeft en jij draagt geen sport BH, dan is de kans groot dat ze een stuk sneller is. Je kan hierdoor een partijtje tennis verliezen op basis van snelheid.

Welke sport BH kan je het beste kiezen?

Als je tennis speelt is het belangrijk om een sport BH te kiezen die in alle richtingen blokkeert. Tijdens deze snelle sport maak je verschillende omwentelingen in een kort tijdsbestek. Het soort sport BH is afhankelijk van je cupmaat. Bij een kleine cupmaat kan je het beste kiezen voor een high of extreme impact compressie bh. Compressie sport BH’s zijn elastisch en bewegen met je lichaam mee, maar drukken je borsten wel tegen je romp aan.

Heb je een grote cupmaat, dan geeft een compressie sport bh teveel elasticiteit. Het is belangrijk om een sport BH te kiezen met een niet-rekbare stof. Een ingekapselde BH is een slimme keuze bij een grote cupmaat. De sport BH zorgt ervoor dat de borsten gescheiden zijn en tegen de romp gedrukt worden. Eventueel kan je nog voor extra ondersteuning kiezen met een beugel.

Uitstraling Sport BH

De uitstraling van een sport BH is de laatste jaren steeds belangrijker. Gerenommeerde merken als Nike en Adidas spelen hierop in met leuke designs. Naast een mooi design zijn ze speciaal gemaakt voor het beoefenen van snelle sporten zoals tennis. Als je op zoek bent naar een leuk design van Nederlandse bodem, dan kan je kijken bij Hunkemöller. Uiteraard is Hunkemöller de expert op het gebied van bh’s en weten ze alles van comfortabel sporten.

Sport BH’s zijn onder meer te koop bij: