Tennisracket Alexander Zverev – Met welk racket speelt Zverev

Heb jij altijd al willen weten met welke tennisracket Alexander Zverev speelt? De Duitse toptennisser stond vorig jaar voor het eerst in een Grand Slam finale, maar verloor deze, ondanks een 2-0 voorsprong. Maar met welk racket weet Zverev deze topprestaties te bereiken? Als we HEAD moeten geloven dan is het HEAD Gravity Pro racket speciaal voor hem gemaakt, maar is dit tennisracket dat hij actief promoot ook daadwerkelijk het tennisracket waar hij zijn wedstrijden mee speelt? We zochten het voor je uit en geven je in dit blog antwoord op de vraag: Met welk tennisracket speelt Alexander Zverev?

Het tennisracket van Zverev

Tot twee jaar geleden promootte Zverev nog het HEAD Speed racket, maar HEAD heeft sinds vorig jaar het HEAD Gravity Pro tennisracket speciaal voor Zverev zijn spel ontwikkeld. Op dit moment promoot Zverev dan ook het Gravity Pro racket, maar de vraag blijft altijd of hij daar ook echt zijn wedstrijden mee speelt of dat het racket enkel is overgespoten met het design van de Gravity Pro.

Met zekerheid kan je dit nooit zeggen in de vage wereld van pro stock tennisrackets (speciaal gemaakte tennisrackets voor professionals), maar het lijkt er wel op dat Zverev het HEAD Youtek Speed MP racket heeft ingewisseld voor een HEAD Gravity Pro pro stock tennisracket. Hoewel er ook aan dit racket nog het een en ander zal zijn gesleuteld om het racket te optimaliseren voor Zverev is het HEAD Gravity Pro racket gewoon in de winkel te koop.

Het HEAD Gravity Pro racket is te koop bij Tennisdirect

HEAD Graphene 360+ Gravity Pro racket review

Maar voor welk type speler is het HEAD Graphene 360+ Gravity Pro racket geschikt? De Gravity collectie van HEAD is speciaal ontworpen voor de moderne, snelle en agressieve speler. Het racket weegt maar liefst 315 gram en vraagt daarom de nodige techniek van een speler. Je krijgt hier echter veel controle voor terug. Het balanspunt van 315 mm. geeft het racket de perfecte wendbaarheid zodat je het racket ook aan het net goed kan gebruiken. Het middelgrote racketblad van 645 cm2 geeft je een goede mix van power en controle over de bal.

Het HEAD Gravity Pro racket is te koop bij Tennisdirect