Tennisjack

Als je buiten tennis speelt dan is een tennisjack of tennis vest essentieel om aan te schaffen. Tijdens koude regenachtige dagen is het te fris om meteen in een tennisshirt en short de baan op te gaan. Een tennisjack kan je aanhouden om je lichaam sneller op temperatuur te krijgen. Professionele tennissers maken er gebruik van tijdens de warming-up. Ze krijgen hun spieren sneller warm dankzij een tennisjack. Wij hebben een aantal tips verzameld voor het aanschaffen van je eigen tennisjack.

Waar moet je opletten bij de aanschaf van een tennisjack?

 • Wind en waterafstotend. Het is belangrijk dat je lichaam droog en warm blijft onder een tennisjack.
 • Ademend vermogen. Controleer een tennis vest of deze voorzien is van eventuele ventilatie.
 • Vochtafvoer. Niet alleen warmte, maar ook zweet moet worden afgevoerd zodat je niet drijfnat van het zweet wordt onder je tennisjack.
 • Comfortabel. Een tennisjack mag je spel niet belemmeren. Het is belangrijk dat de jack goed zit.
 • Warm. Je gebruikt een tennisjack vooral voor extra warmte. Het is belangrijk dat je tennisjack warm zit.
 • Bewegingsvrijheid. Let goed op de bewegingsvrijheid in de jas.
 • Machine wasbaar. Niet alle tennisjacks kunnen gewassen worden in de wasmachine. Controleer of dit met jouw tennis vest wel kan.

Vochtafvoer

Tijdens een warming-up of training kan je flink gaan zweten. Het is belangrijk dat jouw tennisjack hierop afgestemd is. Een normale jas zal geen zweet afvoeren. Tegenwoordig kan je een tennisjack aanschaffen gemaakt van polyester. In polyester zit een techniek waarmee vocht wordt afgevoerd en je huid onder de jas droog blijft. De grote merken hebben allemaal een eigen naam bedacht voor deze manier van vocht afvoeren. Nike noemt dit Dri-Fit en Adidas Climacool. Het is een aanrader om hierop te letten bij de aanschaf van een tennis vest.

Stretchmateriaal

Controleer of jouw nieuwe tennisjack gemaakt is van stretchmateriaal. Het voordeel van stretch is dat het meebeweegt tijdens het maken van een backhand. Je kan zo goed inslaan zonder dat je belemmerd wordt door je tennisjack. Naast stretchmateriaal is het belangrijk dat de jas goed blijft aansluiten. Je verliest geen warmte en je spel wordt niet negatief beïnvloed.

Tips bij het kopen van een tennisjack

 • Pas thuis altijd een tennisjack in combinatie met je tennisoutfit. Je weet zo echt zeker of alles goed aansluit en comfortabel zit.
 • Valt de maat van jouw tennisjack niet helemaal lekker en is kleiner of groter geen optie? Probeer eens een ander merk in dezelfde maat. Dit kan een groot verschil zijn qua pasvorm.
 • Probeer je complete outfit samen te stellen met één merk. Je outfit vormt zo één geheel.
 • Adidas en Nike zijn al jaren de belangrijkste merken in de tenniswereld. Je weet bij deze merken direct dat het goed zit.

Tennisjacks zijn te koop bij: