Head tennisracket

Met een Head tennisracket heb je een tennisracket van één van de beste tennismerken. Niet voor niks spelen toptennissers als Andy Murray, Novak Djokovic, Robin Haase en Maria Sharapova met een Head tennisracket. In dit blog gaan we in op de verschillende tennisrackets van Head en kijken we welk tennisracket het meest geschikt is per type tennisser. Ook kijken we met welke tennisrackets van Head de ATP tennissers het liefste tennissen.

Met welk Head tennisracket tennissen de professionals?

Wil jij tennissen met eenzelfde tennisracket als je idool? We hebben uitgezocht welk Head racket populaire tennissers als Djokovic, Murray en Sharapova aanraden voor hun type spel. Besef je wel dat deze rackets meestal zijn ontwikkeld in samenwerking met de betreffende speler, maar dat de tennisser meestal een vergelijkbaar tennisracket heeft dat verder aan zijn persoonlijke wensen is aangepast.

 • Andy Murray racket – De Head Graphene Touch Radical Pro wordt door Andy Murray aangeraden, omdat dit het meest agressieve racket is in de Radical serie. Ben je op zoek naar nog meer kracht in je slagen? Met het iets zwaardere frame sla je met nog meer kracht. Het racket vereist wel een zeer goede techniek van de speler, maar je krijgt er een hoop controle voor terug.
 • Novak Djokovic racket – Het Head Speed Pro tennisracket wordt door Djokovic aangeraden. Het is ontwikkeld in samenwerking met Djokovic voor de gevorderde toernooispeler die op zoek is naar meer controle voor zijn snelle spel. De vernieuwde Graphene 360-technologie zorgt voor meer stabiliteit en optimaliseert de energieoverdracht voor meer power in je slagen. De balsnelheid verhoogt dus zichtbaar met dit Speed racket.
 • Robin Haase – Het Head Graphene XT Prestige Pro racket wordt aangeraden door Robin Haase. Volgens Head is het een van de beste rackets voor ultieme precisie op de baan. Met een meer open, dynamisch 16/19 bespanpatroon en voorzien van de Graphene Touch technologie zorgt dit racket voor een geweldig en zacht gevoel. Een perfect racket voor technische spelers die op zoek zijn naar een combinatie van hoge precisie en maximale kracht.
 • Maria Sharapova – Sharapova speelt met de Head Youtek Radical Pro. Dit racket is helaas niet meer verkrijgbaar. Ze promoot het Head Graphene Touch Instinct MP racket. Toch is dit racket niet te vergelijken met het racket waar ze zelf mee speelt. Als je dus de verwachting hebt dat je met het Instinct racket met eenzelfde type racket speelt als Sharapova dan zal dit erg tegenvallen. Maar wat mag je dan wel van dit racket verwachten? De Instinct MP zorgt voor een perfecte combinatie van kracht en controle. Het geheim zit in het nieuwe frame, met een grotere sweetspot. Dit zorgt voor meer stabiliteit.

Welk Head tennisracket is het beste voor jou?

Je kan de Head tennisrackets onderverdelen in rackets voor toernooispelers, rackets voor recreatieve spelers en rackets voor kinderen. We bespreken verschillende modellen.

Head rackets voor toernooi spelers

Hoewel het de top rackets van Head betreffen, zijn er per productlijn verschillende rackets. Hierdoor zijn een aantal rackets ook erg geschikt voor beginnende tennissers.

 • Head MXG – De MxG technologie zorgt voor een perfecte balans tussen power en controle. Met de grotere sweetspot heb je meer power in je slagen, zonder dat dit ten koste gaat van de controle.
 • Head Prestige – Een racket voor Tour spelers die op zoek zijn naar extreme kracht en precisie. Een ideaal racket voor technische spelers.
 • Head Radical – Niet voor niks aanbevolen door Andy Murray onder het motto “No shot you can’t play”. Met een zwaarder frame dat zorgt voor veel power is het ideaal voor de creatieve speler.
 • Head Speed – Aanbevolen door Novak Djokovic. Een racket voor het snelle spel. Op zoek naar een optimale controle? Dit racket met de nieuwe Graphene 360-technologie geeft je meer stabiliteit en een geoptimaliseerde energieoverdracht voor meer kracht.
 • Head Extreme – Dit racket is voorzien van de Graphene Touch techhologie en een nieuw dynamisch frame. Het resultaat is een racket met een combinatie van extreme spin en kracht.
 • Head Instinct – Met de Instinct heb je een racket met een goede combinatie van kracht en controle.

Voor de beste Head rackets voor toernooi spelers kijk op Tennisdirect.

Head rackets voor recreatieve spelers

Voor recreatieve tennissers zijn er ook een aantal goedkopere rackets waarmee je prima kan tennissen. Ook zijn deze rackets ideaal voor beginnende tennissers die kennis willen maken met de tennissport. Het zijn vaak goedkopere modellen uit de productlijnen Speed, Radical en Instinct.

Voor de beste Head rackets voor recreatieve spelers kijk op Tennisdirect.

Head rackets voor junioren

 • Head Instinct
 • Head Speed
 • Head Radical
 • Head Novak
 • Head Maria

Voor de beste Head rackets voor junioren kijk op Tennisdirect.