Tennisrokje

Bij warm weer kan het prettig zijn om te gaan tennissen in een tennisrokje. De meeste vrouwelijke tennissers geven in de zomer dan ook de voorkeur aan een tennisrokje ten opzichte van een tennisbroek. Het is belangrijk dat een goed tennisrokje voor de juiste ondersteuning zorgt en comfortabel zit tijdens het tennissen. Wij geven je een aantal tips waar je op moet letten bij het kopen van een tennisrok.

Eisen aan tennisrok

Een tennisrokje moet als eerste goed passen en comfortabel zitten tijdens het tennissen. Dit is natuurlijk de basis, maar er zijn nog meer eisen waar je op kan letten bij de aanschaf.

  • Dri-Fit / Climacool zijn technologieën die ervoor zorgen dat je lichaam droog blijft tijdens het sporten. Door je lichaam koel te houden blijft je concentratie volledig bij de wedstrijd. Bijna elk merk heeft een technologie uitgevonden om zweet en vocht af te voeren. De technologie die ze gebruiken staat meestal in de omschrijving van de tennisrok.
  • Comfort. Het is belangrijk dat je tennisrok gewoon lekker zit en geen last vormt tijdens het tennissen. Let bijvoorbeeld op platte naden en een elastische tailleband voor extra comfort.
  • Compressieshorts. Zorg voor bedekking tijdens het tennissen en controleer de aanwezigheid van een compressieshort onder het rokje.
  • Wendbaarheid. Een tennisrok mag je natuurlijk niet belemmeren in je spel. Het is van belang dat het rokje voor een optimale bewegingsvrijheid zorgt.
  • Vakjes. Opbergvakjes voor tennisballen.

Tips bij het kopen van een tennisrok

Naast de eisen die aan een tennisrok worden gesteld is het ook belangrijk dat je tennisrok past bij je tennisshirt. Handig bij het kopen van een tennisrokje zijn de beoordelingen van andere klanten die reeds het tennisrokje gekocht hebben. Bekende tennismerken als Nike, Adidas, Bjorn Borg en Asics maken comfortabele en kwalitatieve tennisrokjes.

Tennisrokjes zijn te koop bij: