Tennisbroek kopen tips

Wil je een tennisbroek kopen? Dan zijn er verschillende zaken waar je goed op moet letten. Wanneer je bij de aanschaf van de tennisbroek goed nadenkt, heb je hier een stuk langer plezier van. Onderstaande tennisbroek tips zullen je helpen bij het kopen van een tennisbroek.

Waarom een tennisbroek?

Misschien ben je een beginner en vraag je je af waarom je eigenlijk een echte tennisbroek nodig hebt, een sportbroek is toch goed genoeg? Het grote verschil tussen bijvoorbeeld een voetbalbroek en een tennisbroek, is dat de tennisbroek grote zakken heeft om meerdere tennisballen in kwijt te kunnen. Om straks lekker te spelen op de tennisbaan is het fijn als je tennisballen in je broekzak kunt bewaren.

Kies voor comfort

Allereerst is het comfort belangrijk, de broek moet lekker zitten en je moet je er vrij in kunnen bewegen, zodat je je optimaal op het tennisspel kunt richten. Koop de goede maat zodat de broek lekker zit en niet te strak maar ook niet te wijd is. Denk goed na over de lengte van je broek. Heb je het snel warm? Kies voor korte tennisshorts, liever wat meer warmte om je benen, ga dan voor een driekwart broek of een tennisbroek met lange pijpen.

Materiaal tennisbroek

Vergeet ook niet naar het materiaal van de tennisbroek te kijken. Zorg dat deze gemaakt is van een stof die niet nat en zwaar wordt als je gaat zweten, maar die vocht op een efficiënte manier afvoert zodat je er geen last van hebt. Op deze manier blijft je lichaam op temperatuur en krijg je het niet heel snel warm, ook voorkomt het dat je na de inspanning opeens erg afkoelt. Kies niet voor katoen maar voor een stof als polyester, sommige merken hebben een speciaal foefje aan de kleding toegevoegd waardoor het vocht beter afvoert, dit heet dry fit of cool fit. Heb je het extra snel warm of juist koud na een training of een wedstrijd, dan is dit misschien iets voor jou.

Binnen of buiten?

Het soort tennisbroek dat je het beste kunt kopen hangt ook af van waar je tennis speelt. Sta je vooral binnen op de baan, dan heb je een andere tennisbroek nodig dan wanneer je buiten speelt. Buiten heb je te maken met wisselende weersomstandigheden en zul je misschien meerdere soorten tennisbroeken nodig hebben. Binnen is de temperatuur altijd hetzelfde en zul je met een enkele tennisbroek toe kunnen.

Een tennisbroek kopen kan door het grote aanbod best lastig zijn. De bovenstaande tips hebben je vast geholpen, nu weet je waar je op moet letten bij de aanschaf. Maar dan moet er ook nog gekozen worden tussen verschillende merken en kleuren. Kies een tennisbroek die bij je past en waar je je lekker in voelt. Ga niet voor een felle kleur als je liever niet op wilt vallen, en als je op gravel speelt en vaak valt is een witte tennisbroek misschien niet ideaal. Als je dame heb je het nog lastiger, dan kun je ook nog voor een tennisrokje of –jurkje kiezen in plaats van een tennisbroek.

Tennisbroeken zijn onder meer te koop bij: