Met welk tennisracket speelt Iga Swiatek?

Benieuwd naar wat het tennisracket is waarmee Iga Swiatek haar wedstrijden speelt? Ze heeft sinds enkele jaren een sponsorovereenkomst met het Franse merk Tecnifibre, maar daarvoor speelde ze haar wedstrijden met de Prince Textreme Tour 290, waarmee ze destijds haar eerste Grand Slam titel behaalde. Na haar overstap naar Tecnifibre speelt ze op het eerste gezicht met het Tecnifibre T-Rebound Tempo racket. Maar is dit ook daadwerkelijk het tennisracket waarmee ze speelt of is dit een overgespoten stock racket? In dit blog zoeken we uit met welk racket Swiatek op dit moment haar wedstrijden speelt.

Het tennisracket van Swiatek

Iga Swiatek speelt met het Tecnifibre T-Rebound 298 racket. Dit tennisracket is ontworpen in samenwerking met Swiatek zodat het perfect aan haar eisen voldoet. Het T-Rebound 298 IGA racket is een racket dat speciaal ontworpen is voor vrouwen en aansluit bij het spel van vrouwelijke tennissers.

Het racket weegt 298 gram en vraagt daarom de nodige techniek van de tennisser. Je krijgt er echter een hoop gevoel en precisie op de baan voor terug. Het balanspunt van 320 mm. biedt veel balcontrole en zorgt voor de perfecte wendbaarheid op de baan, zodat het ook een erg fijn racket is voor aan het net. Met een bladgrootte van 630 cm2 heb je veel controle over de bal.

Racket specificaties

Gewicht: 298g
Balans: 320mm
Bladgrootte: 630cm²
Besnaringpatroon: 16×19
Tennissnaren: Tecnifibre Razor Code 17 gram / 1.25 mm.

Wat zegt Iga Swiatek over Tecnifibre

“Ik begon mijn tennisreis met een Tecnifibre racket en mijn eerste herinnering op de baan is geassocieerd met het merk. Dus ik ben erg blij om vandaag terug te zijn en mijn signature racket uit te brengen dat ik na vele dagen van testen en aanpassen heb gekozen. Het past perfect bij mijn speelstijl en verbetert mijn spel.”