Tennisracket Medvedev – Met welk racket speelt Daniil Medvedev?

Daniil Medvedev staat op het moment van schrijven tweede op de ATP singles ranking. Medvedev is dan ook het bewijs dat je ook zonder ooit een Grand Slam te winnen hoog in de ranking kan staan. De Rus stond twee keer in een Grand Slam finale, maar hij wist geen van beiden te winnen. Benieuwd met welk tennisracket Medvedev zijn wedstrijden speelt? In dit blog gaan we in op de vraag: Met welk tennisracket speelt Daniil Medvedev?

Het tennisracket van Medvedev

Met welk tennisracket slaat Medvedev toch die harde service, die veelzijdige backhand en geweldige forehand? Inmiddels zijn er vele top tennissers die liever niet loten tegen Medvedev vanwege zijn goede spel.

Medvedev wordt gesponsord door Tecnifibre, een merk dat we niet al te vaak tegenkomen bij de top tennissers. Hij promoot in commercials het racket Tecnifibre TFight 305 RS, maar net als veel andere profs speelt hij met een ander racket, namelijk een voor hem aangepaste versie van de Tecnifibre Dynacore 305. Deze is overgespoten om te lijken op de Tecnifibre TFight 305 RS en ook qua specificaties lijkt deze erg op het Tecnifibre TFight 305 RS racket.

Specificaties racket Danill Medvedev

Net als Djokovic zijn racket, heeft Medvedev een 613 cm² met een 18/19 snarenpatroon.

Is het tennisracket van Medvedev te koop?

Het racket dat het meest lijkt op het racket van Medvedev, de Tecnifibre TFight 305 RS is te koop in de winkels. De T-Fight 305 is ontworpen voor tennissers met een lange en snelle slag die behoefte hebben aan een middelzwaar tennisracket dat een garantie is voor een combinatie van precisie en controle.

Het racket weegt 305 gram en vraagt daarom de nodige techniek van een speler, maar hiervoor krijg je veel controle en balsnelheid terug. Het balanspunt van 325 mm. geeft je meer power en zorgt voor een betere wendbaarheid van het tennisracket. Met 630 cm² heb je een mideelgroot racketblad dat je een goede combinatie van power en controle geeft.

Het frame van het racket is vernieuwd waarbij stabiliteit en comfort voorop staan. De Xtreme Touch Construction geeft je een perfect balgevoel, door gebruik te maken van carbon, polyester en aluminium. Het flexibele Dynacore materiaal geeft extra torsiestabiliteit aan het racketframe.

De Tecnifibre T-Fight 305 is te koop bij Tennisdirect & Bol.com

Welke prof tennissers spelen met een Tecnifibre racket?

Tecnifibre heeft enkele van de beste tennissers ter wereld weten te verleiden om met een Tecnifibre tennisracket te spelen. Dit zijn de tennissers die met een Tecnifibre racket spelen: