Tennisracket Nadal – Met welk racket speelt Rafael Nadal?

Ben jij benieuwd met welk tennisracket Rafael Nadal zijn wedstrijden speelt? Wil jij weten met welk racket hij die effectballen slaat en menig Grand Slam op zijn naam heeft geschreven. Als we zijn Instagram en de reclames moeten geloven dan speelt Rafael Nadal met het Babolat Pure Aero racket, maar bij proftennissers weet je het nooit zeker, omdat er sponsorbelangen meespelen. In dit blog gaan we in op de vraag: Met welk tennisracket speelt Rafel Nadal echt?

Babolat Pure Aero Rafa racket

Rafael Nadal promoot het Babolat Pure Aero racket, dit jaar is er zelfs een speciale Babolat Pure Aero Rafa lijn gelanceerd, volledig in de kleuren van Nadal, paars en geel. De rackets hebben verder dezelfde specificaties als de normale Pure Aero tennisrackets.

Speelt Nadal met het Babolat Pure Aero Rafa racket?

Nee, Nadal speelt al vele jaren met een Pro stock Babolat AeroPro Drive racket. Dit tennisracket is een ouder model en voorloper van het Pure Aero Drive racket. De Babolat AeroPro Drive is dan ook niet meer te koop.

Toch lijkt het dat hij tijdens wedstrijden toch echt met het Babolat Pure Aero Rafa racket speelt. Hoe kan dit? Voor professionele tennissers worden oude modellen nog geproduceerd, omdat tennissers nou eenmaal gewoonte dieren zijn en niet snel afscheid willen nemen van de rackets waarmee ze successen hebben behaald. Deze oude modellen worden volledig aangepast naar de wensen van de tennisser en volledig overgespoten zodat ze wel op de nieuwe tennisrackets lijken die in de winkel worden verkocht.

Met welke snaren speelt Nadal?

Rafael Nadal staat bekend om de krachtige topspin in zijn spel. Om deze topspin te optimaliseren maakt Nadal gebruik van de Babolat RPM Blast 1.35 snaren. De snaren zijn gespannen met 25 kilogram bespanning voor zowel de lengte- als breedtesnaar. De combinatie van de RPM Blast snaren en het Babolat AeroPro Drive racket zorgen voor zijn bekende topspin en fenomenale balcontrole in zijn wedstrijden op het hoogste niveau.

Wat zijn de specificaties van het tennisracket van Nadal?

Bladgrootte645 cm²
Lengte68,5 cm.
Bespannen gewicht343 gram
Onbespannen gewicht317 gram
Balans338 mm. met snaren
Snarenpatroon16 x 19
DemperJa, Babolat Custom Damp trillingsdemper
GripBabolat Syntec Pro Zwart + Babolat VS Original Overgrip Wit
GripmaatL2 + Overgrip

Hoeveel rackets gebruikt Rafael Nadal?

Volgens Guillaume Cambon gebruikt Nadal ongeveer 30 rackets per jaar. Hij krijgt ongeveer vier keer per jaar 6 a 8 nieuwe rackets. Voor een tennisprof is dit erg weinig, Rafael Nadal staat er dan ook bekend dat hij nog nooit expres een racket kapot heeft gemaakt. Tijdens een wedstrijd heeft Nadal zes rackets in zijn tennistas. Alle rackets zijn genummerd, zodat hij weet met welk racket hij speelt. De rackets zijn allemaal hetzelfde qua gewicht, grip en andere specificaties. De warming up doet Nadal met het racket dat net voor de wedstrijd bespannen is.

Waarom is dit racket perfect voor het tennisspel van Nadal?

Rafael Nadal staat bekend om zijn buitengewone topspin met zijn forehand. De unieke stuit en curve die hij kan slaan met een tennisbal maakt het voor zijn tegenstanders lastig om de bal terug te slaan. Het AeroPro Drive racket draagt bij aan zijn perfecte topspin. Ook het gewicht en balans passen perfect bij het spel van Nadal en bieden hem een goede mix van power en controle. De combinatie van spin, gewicht, balans en speelbaarheid maken van de Babolat AeroPro Drive Original het ideale racket voor Nadal’s unieke en veeleisende speelstijl.

Babolat AeroPro Drive racket
Het Babolat AeroPro Drive racket waarmee Nadal zijn wedstrijden speelt