Tennissokken

Tijdens het spelen van tennis ontkom je niet aan zweten, hetgeen natte sokken tot gevolg heeft. Normale sokken kunnen overmatig vocht niet goed afdrijven. Je kan hierdoor last krijgen van blessures en blaren. Natuurlijk kan je voor sportsokken kiezen, maar sportsokken geven voor tennis niet de ondersteuning die je nodig hebt. Tennissokken zijn speciaal ontworpen om optimaal te functioneren tijdens het tennissen.

Extra demping tijdens het spelen van tennis

Één van de voordelen bij tennissokken is de speciale demping. Tijdens het slaan van een stevige backhand kom je al met volle snelheid op je voeten terecht. Het is belangrijk dat dit elke keer weer comfortabel aanvoelt. Bij tennissokken is door merken als Falke, Nike en Adidas speciale demping aangebracht. Je krijgt zo de schokbescherming precies op de plekken waar dit nodig is bij tennis.

Meer grip tijdens het spelen

De beste tennissokken zorgen ervoor dat je meer grip krijgt tijdens het spelen. Je moet regelmatig sprintjes trekken en het is belangrijk dat je op tijd stil staat. De sokken zorgen hierbij voor extra ondersteuning tijdens het spelen.

Speciale stof tegen zweten

Blaren ontstaan door overmatig zweten en het is belangrijk dat dit tegengegaan wordt. Nike maakt de tennissokken speciaal van Dri-fit materiaal, zodat je sokken altijd droog en comfortabel blijven tijdens het spelen.

Tennissokken zijn online te koop bij:

Waarom is het belangrijk om tennissokken te dragen?

Goede tennissokken absorberen het zweet niet, maar zorgen ervoor dat het zweet naar buiten afgevoerd wordt. Tennissokken ventileren, zodat de sok niet nat wordt. Het probleem met natte sokken tijdens het sporten is dat dit leidt tot blaren, schuurplekken en irritaties. Omdat speciale tennissokken van ademend materiaal zijn gemaakt heb je dit probleem niet en worden blaren, zweetvoeten en infecties voorkomen tijdens het tennissen.

Kan ik ook andere sportsokken dragen tijdens het tennissen?

Heb je al goede hardloopsokken of sportsokken voor een andere sport, dan is het geen probleem om deze te dragen in je tennisschoenen. Het grootste voordeel van speciale tennissokken is dat ze ontwikkeld zijn voor de bewegingen die je maakt tijdens tennis. Ook zijn ze vaak iets steviger en een aantal tennissokken stimuleren de bloedcirculatie, bijvoorbeeld het merk Stox dat stabiliserende tennissokken ontwikkelt die de bloedcirculatie bevorderen.