Tennisshirt

Een tennisshirt is essentieel als je gaat tennissen. Als je een tennisshirt gaat aanschaffen dan is het handig om op een aantal punten te letten. Er zijn namelijk erg veel merken van verschillend materiaal, waardoor het moeilijk is om te bepalen wat voor jouw situatie het beste tennisshirt is. Wij hebben voor je op een rijtje gezet waar je op moet letten bij het kopen van een tennisshirt.

Waar moet jouw tennisshirt aan voldoen?

  • Lichtgewicht. Een tennisshirt mag geen belasting vormen tijdens het tennissen. Kies voor een lichtgewicht shirt zodat je niet merkt dat je een tennisshirt aanhebt.
  • Vocht afvoeren. Het is belangrijk dat jouw tennisshirt gemaakt is van een speciale stof waarmee extra vocht afgevoerd kan worden. Je shirt wordt niet nat en vormt geen belemmering tijdens het tennissen.
  • Comfortabel. Een tennisshirt moet vooral lekker zitten.
  • Anti Odor-technologie. Sommige tennisshirts zijn voorzien van anti Odor-technologie. Je ruikt zo niet naar het zweet na een flinke pot tennis.
  • Extra ventilatie. Het is belangrijk dat je lichaam koel blijft tijdens een prestatie.

Tips bij het kopen van een tennisshirt

  • Combineer jou nieuwe tennisshirt met een tennisbroek. Zorg ervoor dat het samen één geheel vormt en bij elkaar past.
  • Kies voor één merk en niet voor verschillende merken bij elkaar.
  • Adidas, Umpire Studios, Nike en Björn Borg zijn hoog aangeschreven merken in de tenniswereld.

Dri-Fit/Climalite

De stof waaruit het tennisshirt gemaakt is kan belangrijk zijn voor het comfort. Kies nooit voor een tennisshirt gemaakt van katoen. Katoen staat bekend dat het je lichaam sneller laat zweten. Het is belangrijk om te kiezen voor een zweet afvoerende stof en bovenal een comfortabele stof. Tennissers geven de voorkeur voor een zachte stof. Elasticiteit in de stof is naast comfort van belang zodat je meer bewegingsvrijheid hebt. Het tennisshirt beweegt zo beter met je mee als je serveert.

Bekende merken hebben voor een tennisshirt speciale technologie ontwikkeld om het lichaam droog te houden. Deze technologie doet eigenlijk allemaal hetzelfde namelijk vocht afvoeren, zodat het tennisshirt zelf niet nat wordt. Controleer of jouw nieuwe tennisshirt voorzien is van deze technologie. Elk merk heeft hier een andere term voor. Nike noemt het Dri-Fit en Adidas Climate.

Naden

Het is belangrijk om bij de aanschaf van een tennisshirt te letten op de naden. Als een shirt geen platte naden heeft dan kunnen ze gaan irriteren tijdens het tennissen. Dit kan het comfort flink wegnemen. Kleine details kunnen het verschil maken bij de aanschaf van een tennisshirt.

Tennisshirt kopen

Voor de de beste prijzen kan je het beste een tennisshirt online kopen. Wij hebben goede ervaringen met het kopen van tenniskleding bij onderstaande webshops.