Backhand slice tips

Wil jij je backhand slice verbeteren? Bij een backhand slice is de opzwaai hoog naar achter, je beweegt het racket hoog naar laag met het racket achteroverliggend. Hierdoor veeg je als het ware onder langs de bal, die daardoor met onderspin (backspin) wordt teruggeslagen. Je gebruikt deze techniek als defensieve slag bij hoog opspringende ballen. In dit blog geven we je tips voor een betere backhand slice en hebben we een aantal handige instructievideo’s op Youtube voor je opgezocht met tips om je backhand slice te verbeteren. 

Tips voor een goede backhand slice

  • Een goede grip is essentieel bij een goede backhand slice, zorg dus dat je het tennisracket op de juiste manier in je hand houdt. In deze video wordt de grip goed uitgelegd.
  • Zodra je ziet dat de bal naar je backhand komt draai je je schouder richting de bal (het net). Tegelijkertijd pak je met je andere hand ook het racket vast in het midden en zorgt dat het racket boven je schouder gepositioneerd wordt. Je beweegt zijdelings naar de bal.
  • Tijdens de slice, maak je met je andere hand eenzelfde beweging naar beneden als met je rackethand, zodat je tegengewicht geeft voor een goede balans.
  • Agressief blijven, de slice is een korte beweging, vereist niet zoveel beweging van je lichaam, het is een korte slag. Blijf agressief met je benen, zodat je niet te verdedigend terugslaat.
  • Houdt de bal laag, zodat de verdediger niet eenvoudig kan terugslaan. Als je de bal te hoog terugslaat, dan is het eenvoudig voor je tegenstander om het met zijn volgende slag lastig te maken. Voordeel van een hoge bal terug is dat je jezelf tijd gunt om je goed te positioneren op de baan.

Backhand slice instructievideo’s

https://www.youtube.com/watch?v=726qP64x7-g
Een slowmotion video van de koning van de backhand slice, Roger Federer