Tennisracket Kyrgios – Met welk racket speelt Nick Kyrgios?

Naast veel talent, hangt er op dit moment ook vooral veel controverse om de tennisser Nick Kyrgios heen. Het maakt hem één van de grootste talenten van dit moment, maar tevens ook één van de meest irritante spelers. Leuk voor de neutrale toeschouwer, een grote bron van ergernis voor de fans van de tegenstander. Welk racket is voor Kyrgios de beste keuze voor zijn krachtige service en agressieve speelstijl? In dit blog geven antwoord op de vraag: Met welk tennisracket speelt Nick Kyrgios?

Het tennisracket van Kyrgios

Yonex heeft als racketsponsor het merk Yonex. Hij promoot voor dit merk de Yonex EZONE 98 en het lijkt er ook op dat hij met de Yonex EZONE 98 speelt in zijn wedstrijden. Toch is het tennisracket waarmee Kyrgios zijn wedstrijden mee speelt naar alle waarschijnlijkheid een customized racket. Oftewel een aangepast tennisracket dat volledig aan zijn wensen voldoet. Zelfs de tennissnaren van het racket van Kyrgios zijn een speciale versie van de Yonex Poly Tour Pro, die niet in de winkels te koop is.

Het Yonex EZONE 98 racket is te koop bij

Racketspecificaties Nick Kyrgios

Het is op dit moment lastig om vast te stellen wat de precieze racketspecificaties zijn van het racket van Nick Kyrgios. Kyrgios en Yonex weigeren nog om de aanpassingen aan zijn racket vrij te geven. Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan wat extra gewicht voor dit relatief lichtgewicht tennisracket. We kunnen op dit moment dus enkel de racketspecificaties delen van de standaard Yonex EZONE 98:

  • Bladgrootte: 632 cm2
  • Lengte: 68,58 cm.
  • Gewicht (bespannen): 323 gram
  • Balans: 315 mm.
  • Snarenpatroon: 16×19

Yonex EZONE 98

De tennisrackets uit de EZONE serie bieden spelers extra veel power en veerkracht. Met een grote sweetspot heb je nog meer dynamisch vermogen en balsnelheid. De Yonex EZONE 98 is daarom een perfect tennisracket voor tennissers die op zoek zijn naar een optimale combinatie van power en controle.

De Yonex EZONE 98 vraagt veel techniek van een speler, maar daar krijg je veel controle en balsnelheid voor terug.

Er zijn een aantal speciale technieken in het racket verwerkt. Zo heeft Yonex de Isometric technologie verbeterd waardoor het racket een nog grotere sweetspot heeft, dan we gewend zijn van Yonex. Ook nieuw is de Vibration Demping Mesh, die zit verwerkt in de gripschalen en zorg draagt voor een nog betere trillingsdemping. In het frame zit M40X materiaal verwerkt wat zorgt voor een nog betere stabiliteit en flex.

Ook in de reviews van de Yonex EZONE 98 komt naar voren dat het racket veel power heeft, voldoende controle en super weinig trilling. Een goed racket dus voor de hard hitter die op zoek is naar een perfecte combinatie van power en controle.

De Yonex EZONE 98 is te koop bij