Tennistas kopen tips

Een tennistas kopen is natuurlijk handig als je naar de training of wedstrijden gaat. In de tas kan je meerdere tennisrackets opbergen en je tennisoutfit. Je kan een tennistas als draagtas of rugzak kopen. Als je op de fiets naar de tennisbaan gaat is een rugzak handiger. Een tennistas is weer fijner als je met de auto naar de tennisbaan gaat. De tas is meestal te groot om onder je snelbinders te doen. Wij hebben een aantal tips voor je verzameld die je kan gebruiken bij het kopen van een tennistas.

Waar moet je opletten bij het kopen van een tennistas?

  • Ruimte voor tennisrackets. Als je slechts één tennisracket meeneemt naar de training dan is een kleine tas voldoende. Er zijn ook tennistassen met ruimte voor 3 rackets of meer.
  • Extra ruimte voor accessoires. Na een wedstrijd neem je vaak extra snaren, grips en andere accessoires mee. Het is prettig als je deze kan opbergen in een tennistas.
  • Verstelbare schouderriem. Het is handig als je de tas op maat van je schouder kan maken.
  • Vak voor tennisschoenen. Vuile tennisschoenen doe je liever niet in je tennistas. Sommige tassen hebben een speciaal vak aan de onderzijde waar je vieze tennisschoenen na afloop in kan bewaren.
  • Zijvak voor waterflesje.
  • Extra ruimte naast het racket. Sommige tennistassen hebben alleen ruimte voor een tennisracket en wat accessoires. Het is ook prettig als je tenniskleding in de tas past.

Tennistas voor meerdere rackets

Competitiespelers nemen meerdere rackets mee naar een wedstrijd. Als een tennisracket beschadigd raakt dan kan je hem direct omwisselen. Er zijn tennistassen waarin 3, 6, 9 of 12 tennisrackets in passen. Deze tennistassen zijn extra groot en hebben verschillende componenten om de rackets en accessoires in te plaatsen. De extra grote tennistassen worden vooral gebruikt door gevorderden tennisspelers. De tassen bieden niet alleen extra veel ruimte voor tennisrackets, maar ook voor accessoires en tenniskleding.

Tennistassen zijn te koop bij Tennisdirect & Bol.com

Tennis backpack

Een tennistas backpack is alleen geschikt voor één tennisracket. Een beginnende tennisser heeft voldoende aan een tennistas met ruimte voor één racket. Daarnaast heb je het voordeel dat een backpack eenvoudiger mee te nemen is. In een backpack heb je een apart vak voor je tennisracket. Het andere vak is om je tenniskleding in te bewaren. De backpacks worden door verschillende bekende merken gemaakt. Een aantal bekende merken zijn: Babolat, Wilson, Head en Dunlop.

Tennistassen zijn te koop bij Tennisdirect

Tips bij het kopen van een tennistas

  • Kijk hoeveel ruimte je nodig hebt om al je spullen mee te nemen naar de training of wedstrijden. Kies op basis hiervan een tennistas uit.
  • Heb je tijdens een wedstrijd meer rackets nodig? Koop voor de wedstrijden een extra tennistas.
  • Check bij een backpack of de tas comfortabel mee op de fiets kan.
  • Lees ons blog waarin we de beste tennistassen hebben getest.