Met welk tennisracket speelt Jannik Sinner?

Ben jij benieuwd met welk racket Jannik Sinner speelt? In dit blog onderzoeken we met welk tennisracket de Italiaan Jannik Sinner zijn wedstrijden speelt. Op het moment van schrijven is Jannik Sinner één van de meest besproken tennissers ter wereld na zeges op Carlos Alcarez en Daniil Medvedev en de eindoverwinning op het hardcourttoernooi van Peking. Maar met welk racket kwamen deze zeges tot stand? Sinner lijkt te spelen met een tennisracket van het merk HEAD. Maar is dit het HEAD Speed PRO of HEAD Speed MP racket? Of worden we voor de gek gehouden en is het een overgespoten racket?

Racket Jannik Sinner

Volgens de website The Tennis Insider speelt Jannik Sinner met het HEAD TGT 301.4 pro stock racket. Dit is een racket dat in de winkels niet wordt verkocht door HEAD, omdat het racket nog het meest lijkt op het Babolat Pure Aero VS 2020 racket. We worden dus een beetje voor de gek gehouden, want de rackets van Jannik Sinner hebben vaak wel een HEAD logo en lijken zelfs op de standaard rackets van HEAD die bij o.a. Tennisdirect worden verkocht.

Specificaties racket Jannik Sinner

  • Gewicht: 305 gram (Onbespannen)
  • Bladgrootte: 630 cm2
  • Snarenpatroon: 16 x 19
  • Lengte: 68,50 cm.
  • Balanspunt: 315 mm.

Bespanning tennisracket Jannik Sinner

Jannik Sinner speelt zowel met zijn lengte- als breedtesnaren met Head Hawk Touch snaren. Deze tennissnaren zijn in samenspraak met toptennissers ontwikkeld. Het doel was een snaar ontwikkelen met zeer veel controle, balversnelling en spin. De HEAD Crystal Core technologie geeft de snaren extra power zonder dat dit ten koste gaat van de balcontrole. Met name als je veel spin wilt bij je slagen, heb je voordeel bij het gebruik van HEAD Hawk Touch snaren. Naast Jannik Sinner speelt ook Ashleigh Barty met deze tennissnaren.