Wimbledon poule tips

Op zoek naar tips voor je Wimbledon poule 2024? We helpen je graag bij het invullen van je Wimbledon poule. Het Londense grastoernooi gaat dit jaar van start op maandag drie juli. Al sinds 1877 wordt het meeste prestigieuze tennistoernooi ter wereld gehouden op het heilige gras van Wimbledon. In de Londense wijk Wimbledon draait het twee weken lang alleen maar om tennis in verplichte witte tenniskleding. Wimbledon is samen met Australian Open, Roland Garros en US Open één van de vier Grand Slams. Het kijken van een tenniswedstrijd maak je nog interessanter door mee te spelen in één van de vele Wimbledon poules. Je kan uiteraard zelf een Wimbledon poule opzetten, maar het is veel werk om zelf de stand bij te houden. Daarom zijn er een aantal websites waar je mee kan doen met een poule en zelf een sub-poule kan organiseren voor enkel je vrienden. Iedere poule site hanteert andere spelregels en heeft een andere opzet van de poule. We zetten een aantal sites waar je kan poulen op Wimbledon op een rijtje:

Wimbledon poules

Zweeler

Bij Zweeler kan je een team samenstellen van maar liefst 30 tennissers. De tennissers zijn onderverdeeld in acht groepen en je mag per groep een bepaald aantal tennissers selecteren. De tennissers verdienen punten voor je team per ronde die ze bereiken. Een halve finale levert meer punten op dan het bereiken van de 2e ronde, etc. Ook voorspel je de winnaar van het herentoernooi en het damestoernooi, dit levert je 15 extra punten op als je voorspelling juist is.

Extra leuk is dat je bij Zweeler kans maakt op leuke geldprijzen en ook per ronde kan voorspellen wat de uitslag wordt.

 • Belangrijk: Het blog moet nog worden bijgewerkt met de favorieten van Wimbledon 2024

Wedden op Wimbledon

Wil je niet een heel team samenstellen en niet afhankelijk zijn van anderen, maar wel je ’tenniskennis’ omzetten in winst, dan kan je bij verschillende wedkantoren een weddenschap afsluiten op de tennisser waar jij van denkt dat hij/zij Wimbledon gaat winnen, zeker als je inzet op een outsider wordt je inzet meerdere keren uitbetaald. Ook kan je inzetten per wedstrijd. Bij sommige wedkantoren kan je live de wedstrijd kijken en tijdens de wedstrijd inzetten.

Wimbledon poule tips 2024

Favorieten winst heren

Dan nog een aantal Wimbledon poule tips voor het herentoernooi. Onderstaande tennissers zijn tijdens Wimbledon 2024 de grootste favorieten voor de eindzege.

 • Novak Djokovic
 • Matteo Berrettini
 • Rafael Nadal
 • Daniil Medvedev
 • Carlos Alcaraz

Belangrijke outsiders Wimbledon

In deze categorie staan tennissers die waarschijnlijk niet voor de eindzege in aanmerking komen, maar waarvan wij verwachten dat ze wel ver geraken en dus veel punten voor je poule team binnen gaan halen.

Favorieten winst dames

Dan nog een aantal Wimbledon poule tips voor het damestoernooi. Onderstaande dames zijn de grote favorieten voor de eindzege in het Wimbledon damestoernooi 2024.

 • Ons Jabeur
 • Iga Swiatek
 • Naomi Osaka
 • Elena Rybakina

Outsiders dames Wimbledon

 • Emma Raducanu
 • Aryna Sabalenka

Op zoek naar een poule met leuke prijzen? Kijk dan op Zweeler